top of page
Vezetett túrák, Kéktúra, Bükk, Nemzeti Park, Szarvaskő

TÚRÁK A BÜKKBEN

Az Öko Park bejáratától 20 méterre indul az Országos Kék Túra egyik becsatlakozó ága, melyen elindulva a Bükki Nemzeti Park változatos élővilágát fedezhetik fel a túrázók, könnyen teljesíthető terepviszonyok mellett. A túra célpontja lehet az Öko Park fölé tornyosuló, festői szépségű Szarvaskői Várrom 

meghódítása, a Teréz- és Mária-forrás vagy az erdő mélyén található 2008-ban felújított, Gilitka-kápolna.

Letölthető túraútvonal alkalmazás
Google+Play.png
iOS_app_store_badge.png
Öko-park instagram 64.jpg

ERDEI WELLNESS

A megfáradt túrázót .

Szarvaskő, mesefalu, panoráma, látkép, várhegy

SZARVASKŐ A MESEFALU

Szarvaskő településen található a közelmúltban épült Kilátótorony, melyről a Bükk-hegység gyönyörű panorámáját csodálhatják meg. A Szarvaskőt körülölelő Geológiai tanösvényen végighaladva egyedülálló módon egy túra alkalmával megismerkedhetnek a hazánkban előforduló kőzettípusok több mint 80%-ával. Külön érdekesség a párnalávák elnevezésű képződmény. Szarvaskő szépsége sokaknak ismerős lehet, noha a legtöbben nem tudják, hogy a településen forgatták az „Isten hozta Őrnagy úr!” című tévéfilmet.

Élmények, programok

Öko park 2 instagram 67.jpg

GASZTRONÓMIA

Az Öko Park éttermében és grillteraszán a helyi termékek felhasználásával készült, háztáji fogásokon kívül, 

alkalomszerűen szabadtűzön

BBQ- és Grill technikával készült ételeket is kóstolhatnak Vendégeink. helyi termelők által készített különlegességek 

(csipkelekvárkökénylekvár

szörpök, sajt, méz)

kamránkból meg is vásárolhatóak. 

Nordic walking, bükk, szarvaskő

NORDIC WALKING

A nordic walking az egyik legnépszerűbb sportnak számít manapság, melynek segítségével az idősebb korosztály is kímélő módon, de hatékonyan fejlesztheti állóképességét.

Ehhez a mozgásformához ideális terepet nyújtanak a környező Bükk lankái, de Szarvaskő felfedezésére is tökéletes programnak ígérkezik. Az Öko Parkban szállóvendégeink számára ingyenesen Nordic Walking botot biztosítunk, 

igény esetén pedig bevezető tanfolyamokat, túrákat is szervezünk.    

Egri vár, Eger, programok

EGER 

Eger változatos építészeti látnivalói és sokszínű programkínálata nemzetközi hírnévnek örvendenek. Természetesen a „kispiros” vonat Szilvásváradhoz hasonlóan Egerbe is közlekedik, megállóhelyei a Várállomás (közvetlenül az Egri Vár felett), valamint a végállomása az Érsekkert sarkánál található. A menetidő csupán fél óra. Eger gyalogtúrázva és kerékpáros túraútvonalon is megközelíthető Szarvaskőből.

bottom of page